Девет българи е имало на запалилия се ферибот

Гръцки ферибот с 466 души на борда горя край остров Карфу в Адриатическо море. Пожарът е избухнал в гаражното отделение на кораба и бързо е обхванал целия плавателен съд.

Фериботът “Норман Атлантик”, който е собственост на гръцката компания АКАК, е пътувал от източното пристанище Патрас за италианския град Анкона. На борда му е имало 411 пасажери и 55 души екипаж.

Девет са българските граждани в списъка на пасажерите на ферибота , съобщиха от Министерството на външните работи.

Според официалната информация, предоставена на МВнР от министерството на външните работи на Гърция, в списъка на пасажерите на ферибота е имало 9 български граждани: С. Аргирова, Р. Тодорова, А. Асенов, В. Доспатлиев, Красимир Естов, Г. Хайтов, М. Мосавитцки, Сл. Божилова и П. Ненова. До този момент няма информация колко от българите действително са били на борда на ферибота, колко от тях са спасени от гръцките власти, а вече и от италианската брегова охрана, които в последния час са водеща страна при спасителните операции.

От гръцка страна се съобщава за 111 спасени пътници, като приоритет се дава на извеждането от кораба на жени и деца,предаде Кросс. МВнР е в постоянна връзка с нашите посолства в Атина и Рим, които от своя страна са във връзка със спасителните центрове. И от двете страни правят всичко възможно за спасяване на пътниците. Към района са се насочили допълнителни сили на гръцкия военноморски флот, италианската брегова охрана, както и намиращи се в региона пътнически и товарни кораби.