Деца от Поморие и Ахелой с награди от конкурса„Нарисувай ми слънце”

На 6-януари 2015 г се навършват 167 години от рождението на патрона на нашето училище- Христо Ботев. Днес за пореден път се прекланяме пред подвига и делото на поета –революционер. По този повод училището  получи портрети с лика на патрона на училището от Издателство „Просвета” и ЗАД „ Армеец”.

През 2014 г. по покана на Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „Българче”- гр. София , ОУ „ Христо Ботев” гр. Поморие беше домакин на 7-мия конкурс „ Нарисувай ми слънце”. За времето от 01.06.2014 г до 15.09.2014 г. учениците от ОУ “Христо Ботев” гр. Поморие и ОУ „ Христо Ботев” гр. Ахелой нарисуваха най-усмихнатите слънца, като използваха различни техники.

Наградите за участие в конкурса:

ОУ „ Христо Ботев” гр. Поморие – Специална награда в категория „ Най-добър екип”

1. Сияна Капсамунова – VІІІ клас -ІІ –ра награда „ Най-усмихнатото слънце” –категория юноши

2. Златко Палийски – 12 г гр. Поморие – ІІІ –та награда в категория „ Най-усмихнатото слънце”

3. Рая Мавраганова – 7 г гр. Ахелой – ІІ награда в категория „Най-нестандартна техника”

4. Християна Либчева – VІ а клас гр. Поморие – поощрителна награда

5. Виктория Тернева – VІ а клас –гр. Поморие поощрителна награда

На днешния ден  в ОУ”Хр.Ботев” се получи плакет и благодарствено писмо от директора на училището в гр. Мизия, за оказаната от училището помощ след наводнението.

С добри дела, трудолюбие и участие в мероприятия за опазване на българските семейни ценности, традиция и култура учениците и учителите от ОУ”Христо Ботев” се прекланят пред величието, героизма и подвига на Христо Ботев .

Директор:

Кр. Цветкова