Димитър Бойчев внася парламентарно питане за пътя Бургас – Сл. бряг

Народните представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев и Диана Йорданова проведоха първите си открити приемни в областта за тази година. Жители на двете населени места – Несебър и Бургас потърсиха депутатите, за да обсъдят с тях проблеми, свързани с населеното им място, както и такива от личен характер. При засилен интерес премина приемният ден на областния лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев в офиса на партията в Несебър.

„И през тази година откритите ни приемни в цялата област продължават, с колегите ми винаги сме държали на прекия и открит диалог с хората. В Несебър се срещнах с жители на морския град, които търсиха съдействие при разрешаването на различни проблеми. Една от най-сериозно дискутираните теми бе тази за разкриването на отделение „Пластика и изгаряния” към МБАЛ-Бургас, кауза, която защитавахме през миналия мандат на управление и като народни представители в 42-ото НС отправихме множество питания към тогавашния здравен министър. Категорична е нуждата от такова отделение, знаете, че хора в изключително тежко състояние, в най-критичните за живота им моменти, трябва да извозвани до болници в други населени места. Община Бургас също работи усилено за осъществяване на проекта. Вече са предприети стъпки в тази посока, но не мога да посоча срок за реализация.  В рамките на приемната се запознах и с няколко казуса от правен характер, свързани с обекти за концесии, изпълнения на съдебни решения и други“, сподели Бойчев.

Бургаският депутат коментира с местните хора нуждата от спешно доизграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг. „Внесъл съм парламентарно питане по този повод, водят се и разговори с финансовия министър и този на регионалното развитие. Истината е, че през управлението на кабинета „Орешарски” този проект бе замразен. Като член на Комисията по икономика и туризъм голяма част от въпросите, които ми поставиха гражданите, бяха от сферата на туризма. Развитието на бранша винаги е било сред приоритетите ни на работа, а създаденото Министерство на туризма ще допринесе да бъдат разрешени проблеми, отлагани с години“, категоричен бе бургаският депутат.

Народният представител Диана Йорданова бе потърсена в приемния си ден от жител на Бургас, който страда от липсата на очен ТЕЛК в града.

„Проблемът със закриването на ТЕЛК-ове  не само в Бургас, но и в цялата страна е голям. Въпреки че като народен представител участвам в различни от парламентарни комисии от тази по здравеопазване, съм запозната с казуса, който е от компетенцията на мои колеги. За съжаление, като цяло липсват желаещи специалисти да работят в тези комисии. Най-тежко е обаче за пациентите, които в случая с очния ТЕЛК трябва да пътуват до Варна, а това е финансов и здравословен проблем. Ще проведа разговори с мои колеги, пряко обвързани с темата, за да се намери изход от ситуацията“, коментира Йорданова.

Зам.-председателят на бюджетната комисия обсъди и с граждани темата за цялостна стратегия за пенсионна реформа в България, която да бъде подкрепена от максимално широк брой парламентарно представени политически сили. „Стратегията за пенсионна реформа трябва да бъде готова до края на март. Едва ли има разумен политик в България, който да не желае реформи в пенсионната сфера, очаквам конструктивен диалог по темата“, заяви Йорданова.