Реал Мадрид остава най-богатият отбор за десета поредна година

Реал Мадрид оглави за десети път класацията за най-богатите футболни отбори на компания Deloitte. Приходите на тима за миналия сезон възлизат на 549,5 млн. евро. В челната десетката преобладават английските клубни тимове, като на второ място се нарежда Манчестър Юнайтед. Червените дяволи се изкачиха с две места нагоре, благодарение на приходите от сезон 2013-14 година, като постъпленията им са нараснали до 518 млн. евро. През 2012 – 2013 година постъпленията на тима са били 423,8 млн. евро.

На трето място е шампионът на Германия Байерн Мюнхен с 487,5 млн. евро. След германския гранд се нареждат Барселона и Пари Сен Жармен. Следващите четири места са заети от английските клубове – Манчестър сити, Челси, Арсенал и Ливърпул. Всички те показват добро покачване на приходите за изминалия сезон, коментира Econ.bg.

На десета позиция се нарежда италианският Ювентус.

Сред 20 -те тима турският Галата Сарай е единственият тим извън петте най–големи европейски футболни първенства. Сред новаците в класацията е Наполи, чиито постъпления са нараснали с над 50%. От компанията изчисляват, че приходите на 20-те най-богати футболни отбора са нараснали с 14% и са достигнали до 6,2 млрд. евро. В сметката обаче не влизат задълженията на клубовете.