Откриха телата на мъж и дете в изоставена постройка край Равда

На 28.01.т.г. около 07.23 ч. в Районно управление „Полиция” – Несебър е получено съобщение за открити тела на момченце и мъж в изоставена постройка – част от бившия Софийски лагер, разположена в землището на с. Равда, общ. Несебър.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, като при първоначалния оглед видими следи от насилие не са констатирани.

Установено е, че е касае за семейство бездомници, което нощувало в стая на третия етаж в постройката. Момченцето било на 11 години и заедно с 39 годишната си майка – Ц.М. от София и живеещия на семейни начала с нея мъж, си легнали да пренощуват в обитаваната стая. По данни на Ц.М. при събуждането й сутринта забелязала, че детето и мъжа й не дават признаци на живот, за което алармирала живеещите на близо двама свои познати, също клошари.

Телата на 11 годишния Д.М. и мъжа, чиято самоличност е в процес на изясняване, са откарани за аутопсия в катедра „Съдебна медицина” към МБАЛ – Бургас. Сред вероятните причини за смъртта са хранително или алкохолно отравяне или измръзване. Точни данни ще могат да бъдат оповестени едва при приключване на назначените от съдебния медик експертизи, който към момента обаче е категоричен, че не се касае за умишлена смърт.

Работата по случая продължава от служители на сектор „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление „Полиция” – Несебър.