В Бургас прерязаха лентата на новото спортно бижу в ОУ “Княз Борис I“

Picture 021-1

„За мен е удоволствие да открия този модерен мултифункционален физкултурен салон, който придава изцяло нова визия както на ОУ “Княз Борис I”, така и на цялата инфраструктура в централната част на града. Осигуряването на добра спортната база е еднакво важно за нас, както и обновяването на образователната инфраструктура. Още повече, че тази година сме избрани за Европейски град на спорта.“ Това заяви кметът Димитър Николов преди да пререже лентата на новото спортно бижу заедно със седмокласника Недялко Чепов.

Новата придобивка на училището беше осветена от протойерей Емилиян от храм „Св. св. Кирил и Методий“. Мажоретният състав към „Княз Борис I“ поздрави присъстващите, а възпитаници на учебното заведение направиха демонстрация на различни спортове в новия просторен физкултурен салон.

Picture 037-1

„Това няма да е последната инвестиция в образователната инфраструктура. Продължаваме с подобни проекти в други училища“, каза още кметът Николов, докато разглеждаше новата спортна база.

На откриването присъстваха зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, председателят на ОбС Костантин Луков,директорът на Дирекция „Образование“ Веселина Таралова, директорът на РИО Виолета Илиева, общински съветници и представители на училищното настоятелство.

През цялата 109-годишна история на ОУ „Княз Борис I“ учебното заведение никога не е имало физкултурен салон. Точно преди 1 година бургаският градоначалник направи първата копка. Модерният физкултурен салон, който е изграден с общински средства, разполага със съблекални за момичета и момчета, санитарни възли и душове, помещения за инвентар и  за преподаватели, бюфет.

Новата сграда е свързана с топла връзка  с основната сграда на учубното заведение. Оборудването на физкултурния салон позволява в него да се играе баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис на маса, земна и художествена гимнастика, мини футбол.

Сградата се отоплява на газ, има два броя кондензни газови котли, топловъздушни апарати във физкултурния салон, слънчеви колектори /10 соларни панела/ за затопляне на вода и слънчева инсталация.

Picture 113

Picture 105-1