Бургас на протест в подкрепа на работниците от БДЖ

Протест срещу плановете за приватизация, концесии и общинско финансиране на държавните железници и в подкрепа на работниците от БДЖ ще се проведе в Бургас.

Протестът е предвиден за 14 ч. пред жп гарата в Бургас. Хората се организират в социалната мрежа. „След успешната отмяна на заповедта за спиране на влаковете, Автономният работнически Синдикат – Варна и София заедно с активисти от Пазарджик и Бургас ще излязат на координиран национален протест в подкрепа на работниците от БДЖ против плановете за приватизация, концесии и общинско финансиране на държавните железници (ремуниципализация)”, посочват организаторите на протеста на страницата в социалната мрежа,цитира Кросс.

Исканията са за мораториум за всякакъв вид концесии и приватизации на БДЖ, обединение на звената в БДЖ, с цел намаление на административните разходи, референдум за всяка промяна в целостта и собствеността на което и да е държавно предприятие, ревизия на дейността на ръководството и администрацията на БДЖ от независими експерти с участието на граждански и работнически организации.

 

 

 

1 коментар

  1. Против приватизация или против ремуниципализация ?
    Я се разберете какво искате и тогава протестирайте!