Обстановката в област Бургас се нормализира

Екипи на отговорните институции са по всички критични точки след падналите обилни дъждове тази вечер. Няма данни за бедстващи или пострадали хора, нито за населени места останали изцяло без ток, съобщиха от Областна администрация. По пътните артерии, за които по-рано  ви подадох информация, че са наводнени, вече е възможно преминаването на автомобили със съобразена с климатичните условия скорост.
Затворени са пътищата: Бургас- Варна поради преливане на р. “Двойница” в района на гр. Обзор; в община Поморие са затворени пътищата с.Гълъбец- с.Горица и с. Страцин- с. Просеник, където р. Хаджийска е заляла отсечките; в община Созопол е затворен пътят с.Зидарово- с. Димчево, заради излязлата от коритото си р. “Факийска”- обходният маршрут е през с. Извор.
Остават затворени и пътищата Ахелой- Каблешково и пътят Бургас- Средец- Ямбол в частта му около “Аврамов мост”, като алтернативните маршрути са през  Дюлево и Суходол.

Към настоящия момент на територията на област Бургас единствено частично бедствено положение е обявено на територията на община Бургас за кварталите “Долно езерово” и “Лозово”.