Обстановката в Бургаска област се нормализира

Обстановката в област Бургас се нормализира, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Има отделни населени места с прекъснато електрозахранване: с.Габрево, община Поморие, с.Емона, община Несебър, с. Велика, община Царево. Екипи на ЕВН работят по отстраняване на авариите. Очаква се днес до обяд проблемите да бъдат решени.

По направлението Варна – Бургас е въведено ограничение единствено между Ахелой и Поморие, като алтернативният маршрут е през Каблешково. В обратна посока – от Бургас за Варна, пътят е отворен без ограничения. Остава затворен и пътят Зидарово-Димчево, община Созопол, обходния път е през с.Извор. Затруднено е и движението в района на с.Приселци. Затворен остава и пътят Айтос-Провадия.

Пристанище и Летище Бургас са отворени.

Не са постъпили данни за бедстващи хора. Постъпили са редица сигнали за имуществени щети.

Според прогнозата на времето от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), по Черноморието ще е предимно облачно, като на места все още ще има и слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Максимални температури около 7°-10°. Температурата на водата е 6-7°, вълнението ще е около 3 бала.