Зад вълшебствата – зрънца истини

Покана 5.02“Имало едно време…едно Време. То било преди всичко и всички. То създало и подредило света – свят на чудеса с пъстри птици в короните на дърветата, които плували и се люлеели в звездни люлки.”
“Някога хората живеели с приказни същества, вярвали в тях, разказвали за живота им. Възпявали ги в приказки. Защото вълшебните светове са потребност на човека.”
Това бе и поводът на срещата с “нереална реалност, която приобщава с образи и картини – в думи и илюстрации”.”Приказки от раклата” с автор Мариана Маринова и художник Таня Талева, издадени с помощта на община Поморие, част от проект “Завръщане в света на книгата”, представена от Мария Ралева – секретар на НЧ”Просвета 1888” гр. Поморие.
Откъси от книжката прочетоха учениците Веселина Янева, Мила Николова, Мари-Никол Маркова и Коста Самоковлиев- актьор от читалищен театър “Просвета”.
“Трябва да я отворим, да намерим думите – онези, важните, думи-пътечки, думи – посоки, спътници, извори… И – огледала, в тях сме истински, светът е истински. Трябва да ги намерим, нали светът се изгубва от неизреченото!”…
“Ето, и на корицата пише: “Хубави са всички цветове./хубави са –прошепна тих глас от раклата./ Като добрините, които правят света така красив.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA