Община Поморие отново ще се представи на „Ваканция и СПА Експо”

2141 (Small)Община Поморие, в партньорство с общините Айтос и Руен, ще вземе участие в 32-то издание на Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО, която ще се проведе от 12 до 14 февруари 2015 г., в Интер Експо център, София, бул.”Цариградско шосе” 147.
Изложението се организира от “Прим Експо”, под егидата на Министерство на туризма и в партньорство с браншовите организации и Столична община.
Форматът, в който се провежда предоставя отлични възможности за полезни бизнес контакти между изложителите, представяне на разнообразни продукти, програми и оферти пред професионалисти и широка публика.
В борсата ще вземат участие над 250 изложители и организации, както и над 100 хотела от България и от 21 други страни от цял свят. Тази година нови са 40 български и 30 чуждестранни изложители. На националния щанд на Министерството на туризма – България ще участват над 25 браншови организации. Мащабно е присъствието на борсата на 50 български общини и информационни центрове.
Програмата на изложението включва разнообразие от презентации, дискусии, кръгли маси на актуални теми. Ще бъдат дискутирани ключови за развитието на туризма проблемни теми, на бъдещи тенденции на световния туристически пазар, както и представяне на многобройни проекти на проекти на общини.
Участието на Общините Поморие, Айтос и Руен на общ щанд е съгласно изискванията за осигуряване на устойчивост по Договор за безвъзмездна финансова помощ №BG161РО001/3.2-02/2011/009 по ОПРР 2007-2013 г., по проект, „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.