Среща с областния управител за откриване на клон на МАБИК в Бургас

На 26 февруари 2014 г. областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков прие новоназначения регионален представител за Бургаска област на Международната академия по българознание, иновация и култура /МАБИК/ Черньо Чернев. Той представи своите акредитивна писма за откриване на първия в страната клон на Академията в морския ни град.
Обсъдени бяха въпроси от взаимен интерес и бъдещото участие на Областна управа в Международната научна конференция „Волжка Българиада” през юни 2015 г. в град Уляновск, Русия. По време на десетдневната конференция видни руски и български учени ще изнесат свои доклади. Черньо Чернев ще изнесе доклад на тема: „Християнството – основа на държавността и националната сигурност.
В момента в Руската федерация има пет български република, три от които са християнски, а две с мюсюлманско вероизповедание. Според последните официални данни, българското население в Русия нахвърля 20 милиона.
По време на срещата Черньо Чернев подари осем от десетте отпечатани авторски книги, които бяха приети с благодарност от областния управител. Останалите две: „Света гора-извън времето и пространството” и десетата юбилейна книга: „Глаголицата –азбука на Бога или капсула на времето” ще бъдат подарени на 24 май-Ден на славянската писменост и култура”.