Поморие тържествено чества 137 години от Освобождението (видео)

С тържествена церемония, пред паметната плоча на опълченците, поморийци отбелязаха 137 години от Освобождението на България.

Преди това в храм „Свето Рождество Богородично” Негово Преосвещенство Агатополски епископ Иеротей отслужи панихида в памет на загиналите за свободата на България.
След последвалото кратко литийно шествие, пред паметната плоча, епископ Иоротей отправи молитви към Бога за успокоение душите на Симеон Стойков, Вълко Янев и всички други, загинали за освобождението на страната ни в Руско-турската освободителна война, а председателят на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева, заместник-кметовете Янчо Илиев и Илия Джингов, общински съветници, представители на политически партии, жители и гости на града поднесоха венци и цветя.
Под звуците на националния химн, изпълнен от Общинския духов оркестър, бе вдигнато българското знаме.

Слово за Освобождението на България произнесе заместник-директорът на ОУ „Христо Ботев” – Поморие Румяна Динева. С рецитал в церемонията взеха участие учениците Симона Николова, Николай Димитров, Ана Тодорова, Ралф Киров и Сияна Неделчева.
Програмата продължи с концерт, в който участие взеха Ученически духов оркестър на СОУ “Ив. Вазов” Поморие, Фолклорен танцов ансамбъл „Раковина” и Танцов клуб „Чайка”, а на финала повечето от присъстващите се хванаха на общо хоро.

Откъси от тържествения концерт гледайте тук!