Бъчварова е с виждания, близки до тези на Вучков, смятат социолози

Изборите в България не зависят от купените гласове.

Около тази теза се обединиха в студиото на Нова телевизия Андрей Райчев и Цветозар Томов. И двамата обаче не отричат, че търговията с гласове е проблем в България.

Те жена си продават, децата си продават, че гласа си няма да продадат, коментира социологът Андрей Райчев.

С купуването на гласове, да, трябва да се бори и МВР. Надявам се да няма основание след местните избори да се говори, че са били купени, допълни Цветозар Томов

Райчев и Томов бяха единодушни и по отношение на профила на Румяна Бъчварова, която премиерът Бойко Борисов предложи за министър на вътрешните работи. Бъчварова е с виждания, близки до тези на Вучков, смятат анализаторите. Това е като съотношението Кънев – Борисов – коментира Райчев,цитира Кросс.

Той бе категоричен, че вътрешният министър трябва да бъде лоялен с премиера.

Според Андрей Рачев Румяна Бъчварова се ползва с огромно уважение в политическите среди. Той обаче отбеляза, че тя не е фигура, която играе за себе си. Тя е част от политическия харем на Борисов. Всяка от жените в него е умна, добра, лоялна, допълни той. Инстинктът на Райчев му подсказва дори, че те са по-малко корумпирани.

Може би наистина жените по-умеят да правят политика, каза Томов и допълни: На мен ми се иска повече жени да има в българската политика.

Румяна е честен и некорумпиран човек. Със сигурност това са две качества, които министърът на вътрешните работи трябва да притежава. Със сигурност има повече плюсове, отколкото минуси. Тя е доста по-волеви човек, отколкото изглежда на пръв поглед. Нека й пожелаем успех, каза Цветозар Томов.

Но не се знае колко време още ще продължи това нещо, додаде Райчев, минавайки към темата за нестабилността в подкрепата към правителството. Той посочи, че подкрепата на АБВ поставя под съмнение времето на кабинета.