Продължението на крайбрежната алея скоро ще бъде реализирано

Едно от най-големите и най-дългоочаквани желания на поморийци – свързването на кв. „Свети Георги” с центъра на града чрез крайбрежна алея „Яворов”, ще бъде факт само след два месеца, съобщават от пресцентъра на Община Поморие. Диалогът за облагородяването на този район се води между местната власт и гражданското общество вече повече от 30 години, което го превръща в рекордьор сред най-дълго отлаганите проекти за града. Въпреки, че във всяка една от предизборните програми на кандидатите и на бившите кметове, това беше основен акцент, нито едно управление не предприе мерки, за да удовлетвори исканията на поморийци. До сега.
„Като кмет на община Поморие винаги съм се стремил да оправдая доверието, което получих от моите съграждани. Свързването на двете части на Поморие с крайбрежна алея е не само наша мечта, а и на нашите родители. Затова направихме всичко възможно да съставим бюджета на общината така, че да отговорим на очакванията на поморийци и да превърнем обещанията в реалност.”, каза кметът Иван Алексиев.
Реконструкцията на крайбрежната алея обхваща зона от километър и половина, която беше в състояние невъзможно за разходка. След ремонта, алеята ще бъде широка 5 метра, с вълнобойна стена от страната на морето, а от другата й страна ще бъдат монтирани пейки и осветителни тела.
Проектът се изпълнява със средства от Капиталовата програма на Община Поморие.

5 Отзиви

  1. Сега ако алеята беше асфалт, щеше да има плюещи коментари как хората си разбили колите, как нямало вода, защо е разкопано и т.н.

    За всичко хубаво се изисква лека жертва. Трай бабо за хубост както се е наблягало преди години.

    • Интересното е че, не съществува такъв проект от Капиталовата програма на Община Поморие! Нито от този на сегашната администрация, нито от предходните 4, а може и да са повече или както се споменава като цитат евентуално, 30 години.

  2. помориец

    Нищо не се споменава за велоалеята в статията?, нали уж там щеше да се измести? Ще има ли такава изобщо или не?

  3. Велоялеята я правим на пътното платно, от 4 платна в 1 ще са автомобилите, колелата – в другите 3!

    • помориец

      Иронията е неуместна, смятам , че трябва да се помисли за колоездачите , които са много дори и през зимата , да не говорим за пролет и лято. В крайна сметка дори и без велоалея всички те карат там , където имаше велоалея , просъществувала само една година. Искането на хората не беше премахване на велоалеята , а преместване и продължение – вижте как е в Бургас например! В крайна сметка на тротоарите е забранено да се кара велосипед , на пътното платно да се осигури обезопасен участък – какъв е проблема ? Явно някои хора не могат да разберат , че в градски условия се кара с не повече от 50 км/ч. Още повече , че свързващия път между центъра и квартала е 2 , 3 км. Толкова ли нерваци има в тоя град , че не могат да изтраят да излизат с 50 км/ч от града за това кратко разстояние? И правете разлика между пътно платно и лента за движение – има голяма разлика , лентата е част от пътното платно!