Поморие се представи за трети път в Букурещ

За трета поредна година Община Помориe, съвместно с Общините Айтос и Руен, взе участие в най-значимото туристическо изложение в Румъния – TTR Букурещ , което се проведе през месец март в румънската столица, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.
Във форума ежегодно участват над 280 фирми, представители на над 20 държави, които показват своя туристически потенциал пред повече от 30 хиляди посетители. Изложението дава възможност на най-значимите чуждестранни компании да представят своите туристически оферти в професионална и оживена атмосфера, благоприятстваща създаването на контакти и взаимодействие.
Община Поморие беше представена от директора на Общинско предприятие „Туризъм и спорт” Красимир Железчев и служителите в предприятието. Под мотото „Виж и разкажи” те презентираха природните и културни забележителности на региона, както и потенциала му за целогодишен туризъм.
Участието на Общините Поморие, Айтос и Руен на общ щанд е съгласно изискванията за осигуряване на устойчивост по Договор за безвъзмездна финансова помощ №BG161РО001/3.2-02/2011/009 по ОПРР 2007-2013 г., по проект, „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

1 коментар

  1. Христина

    Не може да бъде такава реклама! Хилядолетния Поморие с турските селища Руен и Айтос. П итаме:
    Какво общо имат тези селища с историята на Поморие?
    Общинското предприятие на туризъм има ли собствена леглова база?
    Демек, кмета ласкае ДПС да му помогнат за втория мандат-нали така1
    И ако сайта не публикува това частно мнение ще ни даде ясен знак кой откого получава пари!