50 гола в 4 мача на Областното първенство по мини футбол

Кръговете в Областното първенство по мини футбол са изпълнени с огромно количество голове. Общо 50 попадения паднаха в последните 4 мача, което прави 14-ти кръг един от най-резултатните от началото на шампионата.

“Ястреб” /Страцин/ зарадва своите най-верни почитатели с успех в домашни условия над комшиите от “Барселона” /Просеник/ с 15:6. Победата е четвърта за “ястребите”, които кръжат в долната половината на таблицата. Пак там, в невралгичната зона, е “Барселона”, но само с 1 точка.

В дербито на кръга “Балкан” /Добра поляна/ разгроми ФК “Бургас футбол” – 7:2. По този начин момчетата от върховете на Стара планина затвърдиха втората си позиция във временното класиране, а ФК “Бургас футбол” даде заден ход в таблицата, отивайки на 4-то място. В последната среща от кръга “Топчийско” падна с 2:4 от “Руен”.

Междувременно стана ясно, че шампионатът ще продължи с отбор по-малко, след като “Долно Езерово” напусна първенството. Така отборите, които трябваше да играят с миналогодишния шампион, по програма ще почиват. Активът на “Долно Езерово” е нулиран, сходно на тима на “Ахелой”, който закъса организационно още през есента и също си взе довиждане с Областното първенство по мини футбол.

Голмайстор в шампионата в Муса Вейсел от “Балкан” /Добра поляна/ с 41 гола, следван от Денис Сюлейман – “Каблешково” и Селим Селим – “Топчийско” с по 25 попадения.

Резултати от 14-ти кръг на Областно първенство по мини футбол в „А“ регионална група:

Спортист /Бата/ – Сокол /Порой/ 4:10
Ястреб /Страцин/ – Барселона /Просеник/ 15:6
Балкан /Добра поляна/ – ФК Бургас футбол 7:2
Топчийско – Руен 2:4
Каблешково и Локомотив /Бс/ почиваха