Лъжат за „изгодни покупки на климатици” възрастни хора и ги ограбват

Установен е извършителят на две измами по схемата „изгодно закупуване на климатици” и „изгодно закупуване на ваучери за мобилни телефони”, осъществени спрямо 70-годишен мъж /измамен със сумата от 3 000 лв./ и 72- годишна жена / измамена със сумата от 3 220 лв./. Това е 51-годишният Н.К. от Несебър, съобщи пресцентърът на полицията. При извършеното претърсване на дома и автомобила му, са намерени и иззети шест мобилни телефони, СИМ-карти, флаш памет и записки, съдържащи телефонни номера и адреси.
По двете досъдебни производства, водени под прякото ръководство на Несебърска районна прокуратура, Н.К. е привлечен в качествота на обвиняем, като му е наложена мярка за отклонение „задържане под стража за срок от 72 часа”. Несебърлията е приведен в Бургаския следствен арест.
Работата по цялостното документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Районно управление „Полиция” – Несебър.

Призовават се гражданите, станали жертва на измама по описаните схеми – „закупуване на климатици” или „ваучери за мобилни телефони”, да потърсят съдействието на полицейските служители от Районно управление „Полиция” – Несебър, като се явят директно в полицейското управление или позвънят на тел. 0554 /3 54 11.