Съвместна изложба на Нели Тодорова и Людмила Калъчева (видео)

Изложба смесена техника на Людмила Калъчева и Нели Тодорова „Две идеи повече” бе открита на 27 март 2015 г. в Галерия „Поморие” по идея на Нели Тодорова. Двете поморийки приятно изненадаха публиката.

Людмила Калъчева е от Поморие и развълнувано сподели, че сюжетите на картините й са взаимставни от родния й град. Графичният й стил е противоположен на реалистичния, а триптихът „Малка златна музика”,” Морските ритми” и „Морската флора” е изработен на декоративен принцип, където е използван варак. Пред присъстващите тя сподели още, че независимо къде се намира, сюжетите й винаги са свързани с морето. Людмила Калъчева е художник – трето поколение от именития род Калъчеви.

Според Нели Тодорова изненадата този път е двойна. Първо, защото е съвместна на двете поморийски художнички, които до откриването на изложбата не са виждали една на друга картините си, но са творили в синхрон. И втората изненада за нея е разголването на душата. Защото, изкуството е резултат на онази свобода – на порива на таланта, на мисията, която къса оковите на делника, на битието и реалното. Онази свобода на сътворението, отвъд материи, концепции и технологии. Там, където има само едно измерение – полет на душата.

Двете художнички представят уникални, много редки и стойностни творби, които си заслужава да бъдат видяни до 15 април 2015 г.в Галерия „Поморие”

Вижте видеозаписа.