8 от 9 участници от Бургаско в национално състезание бяха от Несебър

Пловдив и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) бяха домакини на националния кръг от Националното състезание „Ключът на музиката”.
В престижната проява участваха общо 522 ученици от IV, V и VI клас от 28-те области на България.
Председател на националната комисия беше проф. д-р Юлиан Куюмджиев – зам. ректор на АМТИИ, а членове – преподаватели от академията, ПУ „Паисий Хилендарски“, помощник-директори на училища и учители от Бургас, София и Пловдив.
От Бургаска област бяха класирани 9 ученика, като 8 от тях са от СОУ “Любен Каравелов” – Несебър. 4-класниците са Румяна Михайлова и Георги Маноилов с преподавател Илияна Атанасова. От пети клас класираните ученици са Виктория Генчева, Мирослава Боева и Ванеса Даменлиева, а от шести клас – Десислава Сливовска, Виктория Димова и Йоана Дончева. Техен преподавател по музика е Руска Узунова.
Участниците решаваха тест с фиксирани и открити отговори, работиха по творчески задачи, имаше и такива за слушане. Несебърските ученици се представиха достойно и бяха удостоени с грамоти за активно участие и постигнати отлични резултати в състезанието по музика „Ключът на музиката – 2015”.
Мара МОМЧИЛОВА