Емил Илчев е републикански вицешампион

Емил Илчев от поморийския клуб по канадска борба „Железни ръце“ спечели два сребърни медала от провелото се Държавно първенство по канадска борба. Домакин на най-престижното състезание в България стана курортът Банско. Първенството откри кметът на общината Георги Икономов. Два дни (28-29 март) участниците мериха сили в състезанията на лява и дясна ръка в дивизиите хора с увреждания, юноши, младежи, девойки, мъже и жени и ветерани.
В най-многобройната категория до 100 кг. мъже лява ръка помориецът достигна до финал, въпреки лекарска забрана поради неотшумяла травма на предмишницата. Преодолявайки болката Илчев показа дух и игра за точки на клуба. На финала реши все пак да не рискува здравето си до край, тъй като второто място му осигури квота за предстоящото Европейско първенство и той отстъпи титлата на Митко Петров.
На дясна ръка помориецът се справи с всички съперници без проблем, дори и с първенеца в категорията, като достигна до финал без загуба, но в последната и най-важна среща липсата на концентрация му изигра лоша шега и той изпусна почти сигурно спечелване на златото.
С двойната вицерепубликанска титла Илчев заслужено спечели място в националния ни отбор, който ще представя България на Европейското първенство в София от 1-ви до 7-ми юни 2015 година.

Emil_Ilchev