Китарен концерт на двама изключителни музиканти

Емблематичните китаристи Ивайло Нинчев и Жеко Жеков – бивши възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” ще зарадват своите фенове със самостоятелен концерт тази сряда. В Бургас те са изучавали тънкостите на китарата при Стоян Маринов.
Сега двете пораснали момчета са студенти в Националната музикална академия , специалност Поп и джаз изкуство.
Ивайло вече е трети курс и учи в класа на Цветан Недялков, а Жеко е първокурсник и се обучава при Огнян Весков. И двамата са стипендианти на Министерството на културата по Програмата за закрила на деца с изявени дарби.
И двамата са лауреати и носители на първи награди от конкурсите за изпълнение на българска музика „Върбан Върбанов” , Международен конкурс за класическа китара Кюстендил, Международен фестивал на класическата китара „Пеещи струни” в Гоце Делчев и други.
Харизматичните и многообещаващи музиканти, разчупват рамките на китарното изпълнение, вплитайки свои елементи и импровизация в музиката, която изпълняват. Артистични, оригинални и въздействащи, Ивайло и Жеко освен като добри инструменталисти се изявяват и като отлични вокалисти. Пред публиката те ще покажат, че не са забравили любимото си училище, където са направили първите стъпки на сцената и ще представят както класически, така и съвременни парчета. На всичко това могат да се насладят верните почитатели на музиката и любителите на китарата с виртуозните изпълнения на Ивайло Нинчев и Жеко Жеков.
Концертът „На гости у дома” се осъществява в рамките на проект „На концерт в сряда” , тази сряда – 1 април от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.