Четирима са кандидатите за изграждане на участъка Поморие – Ахелой

Четири са отворените оферти в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за реконструкция на път І-9 Слънчев бряг – Бургас, с изграждане на второ платно, от км 212+233,06 до км 217+000 (километраж по проекта) от км 210+862,10 до км 215+629,05 (километраж по съществуващ път). Проектът да бъде изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на АПИ. Индикативната му стойност е около 7 млн. лв.
Отворените оферти по реда на постъпването им в деловодството на АПИ са на:
• ДЗЗД „Слънчев бряг 2015“, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД и „АБ ИНВЕСТ НН“ ЕООД;
• „Автомагистрали Черно море“ АД;
• „Щрабаг“ ЕАД;
• „Трейс Груп Холд“ АД;
Първокласният път 1-9 е от изключително значение за Бургаския регион, като трафикът по него е целогодишно интензивен. С реализацията на проекта ще се повиши безопасността на движението и ще се облекчи автомобилният трафик между туристическите комплекси. Началото на реконструирания участък при км 212 е от проектирания обход на гр. Ахелой, а краят е при проектирания обход на гр. Поморие при км 217. Отсечката не преминава през населени места. В близост до нея е входът на къмпинг „Ахелой“.
Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 12 месеца, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”. Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта.