Над 2300 клиенти на EVNБългария са заявили за седмица безплатни услуги за SMS/имейл известяване или са актуализирали данни за партида

По време на „EVN Месец на клиента” всеки клиент, който заяви да получава безплатни SMS или имейл услуги или актуализира данните за партидата си може да спечели награда

През март 2015 г.  започна кампанията „EVN Месец на клиента“. В рамките на кампанията клиентите на дружеството имат възможност да спечелят награди, ако посетят удобен за тях EVNОфис и заявят една от следните безплатни услуги:
• Известяване чрез SMS или имейл – получаване на безплатна информация за стойността на сметката и информация за просрочени задължения или
• Актуализират клиентските си данни(данните за партида).

През първата седмица от кампанията „EVN Месец на клиента“ над 2300 клиенти на EVN България заявиха услуги за безплатно уведомяване по SMS или имейлили актуализираха данни за партидите си. Всеки клиент, който участва в кампанията има възможност да изтегли специална (скреч) карта, с която може да спечели една от общо 15 000 награди: фенерчета, ключодържатели, химикали и др. Големите награди са три услуги „Термография на жилище“, чрез които клиентите ще получат безплатно прецизно енергийно изследване на своя имот.

Чрез безплатните услуги за Известяване чрез SMS или имейл клиентите могат по лесен и удобен начин да се информират предварително за:
o стойността на сметката за консумирана електроенергия– веднага след нейното издаване
o просрочени неплатени задължения, заради които предстои прекъсване на електрозахранването. Известяването се получава най-малко 3 дни преди прекъсването, което значително намалява риска от пропускане на сроковете за плащане и свързаното с това прекъсване на захранването.

Двата вида SMS или имейл услуги могат да бъдат заявени едновременно с една обща декларация, която се подава в удобен за клиента EVN Офис. Декларацията е достъпна в интернет на:
https://www.evn.bg/getdoc/b5abe50c-62ec-4cb6-a0a2-fb31920370c1/KK462_Deklaracia_bitovi_klienti.aspx

EVN България цели да стимулира клиентите да актуализират данните за своята партида, което е сред основните предпоставки за бързо обслужване и сигурност при комуникацията. Много често при смяна на собственост на имот, наследяване или други причини, новите собственици пропускат да известят компанията за необходимостта от смяна на титуляра на партидата. Това създава неудобства и за двете страни, тъй като EVN България може извършва определени услуги само на титуляри на партиди.Актуализацията на данните се извършва при спазване изискванията на Закона за защита на личните данни.