Райчев: Това правителство ще си отиде вкупом

Историята около КТБ е страшна за България по две направления. Първо за хората, които се загубиха парите. Второ за политическия елит, който е имал взаимоотношения с банката. От информация, която е оставил Цветан Василев в други държави, говори се, че това е Германия, зависи стабилността на България. Говори се за имена на съдии, които са имали кредитни карти на КТБ , заяви пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев. Той предупреди, че ако „банкерът Цветан Василев отвори кутията, това ще е смъртта”. Тази смърт ще настигне елита в държавата, цитира Кросс

Той сподели още, че е факт това, че хората са се успокоили в последните месеци от работата на кабинета. Андрей Райчев каза още, че с назначаването на Румяна Бъчварова като шеф на МВР е бил най-лесният вариант за рокада във ведомството.
„Борисов изигра много добър ход с назначаването на Бъчварова. Това е най-лесният начин да се направи промяна. Ако беше предложил друг човек, Борисов трябваше да преговаря с реформаторите и да иска съгласието на ДПС. Той предпочете да направи вътрешна рокада и така не се съобразява с никого”, каза Райчев. Социологът прогнозира, че това правителство ще си отиде вкупом, когато се разбере с кого ще управлява ГЕРБ. „Борисов има три варианта – с РБ, с ДПС или с БСП. Ще дойде момент, в който това ще стане неизбежно”, обяви още Райчев.