Създаден е Национален комитет за Международната година на картата

Отчитайки нарастващото значение на геопространствената информация за по-нататъшното развитие на човечеството, Организацията на обединените нации (ООН) подкрепи със свое решение обявяването на Международна година на картата 2015-2016. Инициатор е Международната картографска асоциация (ICA), която по този повод препоръча на страните членки изграждането на Национални комитети.
На последното си Общо годишно заседание, Българската картографска асоциация избра Национален комитет в състав: проф. Теменужка Бандрова – председател; доц. Румяна Вацева; полк. Георги Гладков – зам. председател; д-р Силвия Маринова – секретар; д-р Стефан Пейков; инж. Стефан Георгиев и инж. Стефан Бончев.
На основата на постъпилите в БКА предложения и идеи, бяха одобрени поредица от събития, които ще бъдат организирани в страната ни в подкрепа на световната инициатива.
По този повод, до БКА е получено поздравително писмо от проф. Георг Гартнер – президент на ICA, в което четем: „Чудесно е, че България се присъединява и има такива амбиции. Добре дошли сте.“
Международният търговски и културен център ГЕОПАН – Бургас има приятната възможност да представи на своите партньори и средствата за масово осведомяване инициативите на БКА за Международната година на картата 2015-2016.