НАБЧ/ обявява международен конкурс за независима експертиза, която да установи дали има дюни около плаж Корал

Bolata_3

Национална асоциация „Българско Черноморие” /НАБЧ/ обявява международен конкурс за независима експертиза, която да установи дали реално има дюни в района около плаж Корал. И ако се окаже, че такива има да посочи къде са локализирани, какви са по вид и да предложи иновативна програма, която да опазва дюните и посочва начини за акумулиране на печалба за собственика на терена, върху който са дюните – държавна, общинска или частна собственост. При изготвяне на експертизата първо да се отчете формулировката на българското законодателство за дюни край морето – „”Пясъчни дюни” са образувания, формирани от насипване на пясъци в резултат от взаимодействието на море, суша и вятър…”, съобщават от НАБЧ.

В конкурса могат да участват научни институти с публикации в научни списания с висок импакт фактор. До края на седмицата експерти от асоциацията ще изготвят заданието и ще го изпратят като покана за участие в конкурса в България, страни от Европейския съюз, САЩ, Канада, Япония и Австралия.

От асоциацията имат съмнения, че преценката на Комисията, която в момента работи на къмпинг „Юг”, е адекватна и реална.

„Считаме, че надигналата се в България болшевишка истерия със зелена окраска, инспирирана от шепа псевдоеколози цели събарянето на българското правителство. Масовото внушение сред обществото, че трябва да бъде извършена национализация компрометира правителството и вече има негативен отзвук във влиятелни световни медии, а това е твърде опасно явление. А как се използват и унищожават дюните от псевдоеколозите и как държавата се справя с тяхното опазване може да видите на предоставените снимки. Също така се внушаваше на обществото да не се спазват влезли в сила решения на българския съд, и се употребяваха изрази „корумпирани съдии” без да се казват имена и доказателства, че те са такива. Това са хипотези, които категорично противоречат на устройството на една демократична държава”, пишат от НАБЧ.

От асоциацията твърдят, че имат информация, че заинтересовани лица подготвят неверни компромати срещу висши държавни служители и техни роднини.

koral_19

1 коментар

  1. Закона е пределно ясен и се отнася за всички!
    От снимките е видно следното:
    Замърсяване от къмпингуващи, но дали това са еколози и къде е Държавата, защото Тя отговаря, а не концесионер или собственик?
    Виждаме плаж!
    Виждаме дюни!
    Начинът е промяна в Закона за крайбрежието и Конституцията в отделни членове засягащи го, а не конкурс!!