Поморие има реален шанс да посрещне китайски туристи още това лято

Представители на една от най-големите туристически агенции в Китай Shanghai Oriental Pearl International Travel Service Co., Ltd – Дениз Гуан и Майкъл Чен посетиха Поморие. Визитата беше част от проведения по инициатива на китайското правителство и Българо-китайската търговско-промишлена камара информационен тур с цел разработване на нови туристически маршрути за туристи от Китай в България, Турция и Румъния. Освен Поморие, те посетиха градовете София, Пловдив, Момчиловци, Бургас, Несебър, Варна и Велико Търново.

След приключване на информационния тур беше проведен и заключителен семинар, в който Община Поморие взе участие със свои представители. На семинара стана ясно, че интересът към възможностите за туризъм на Поморие е голям и общината има реални шансове да е част от основния туристически маршрут.

Агенция Shanghai Oriental Pearl International Travel Service Co., Ltd е държавна и е част от втората по големина медийна група в Китай. След определяне на окончателните маршрути агенцията планира да заснеме собствен филм, за да рекламира страната ни по една от най-големите национални телевизии в Китай с гледаемост над 100 млн. зрители за 1 час.

Посещението на първите групи китайски туристи ще започне още през 2015 г. като се планира пилотно да преминат 10 групи по 30 човека. Представителите на китайската агенция считат, че при успех на кампанията в България няма да има недостиг на туристи тъй като за 2014 г. изходящият туристически поток от Китай е в обем прехвърлящ 100 млн. туристи.