Хотелиерите в Сл. Бряг: Държавата да се откаже от концесионните такси от плажовете

Две генерални решения взеха хотелиерите от к.к. Слънчев бряг на проведеното вчера общо годишно отчетно събрание на Съюза на собствениците в комплекса.
И хотелиери и концесионери се обединиха единодушно около идеята да се изпрати специално предложение до Министър Председателя на Република България – Бойко Борисов и до Министерството на туризма, в което да се настоява държавата да се откаже от концесионните такси от плажовете през настоящата 2015г., в резултат на което концесионерите на плажа в Слънчев бряг ще предлагат на туристите безплатно ползване на чадъри и шезлонги.
Това е начинът държавата да подаде ръка на бизнеса с цел с общи, съвместни усилия да се преодолеят негативните очаквания за спад на туристите през предстоящия летен сезон и да се подпомогне българския туризъм. Концесионерите на плажа в Слънчев бряг гарантират запазването на високо качество на поддържането на плажните ивици, високо качество на медицинско и водно-спасително обслужване. Колкото по-бързо и адекватно реагира държавата на това предложение, толкова по-бързо и положително ще се създадат условия за по-добър и по-успешен туристически сезон.
Другото предложение на хотелиерите ще бъде направено до Община Несебър и Общински съвет Несебър. То е свързано с промени в Наредба № 1, отнасяща се до обществения ред и сигурността на територията на общината.
Съюзът на собствениците – Слънчев бряг предлага да бъде въведено работно време за обектите на територията на комплекса – извън обхвата на хотелите – както следва:
• За всички търговски обекти – до 22.00ч.
• За супермаркети – до 22.00ч.
• За питейни и хранителни заведения – до 24.00ч.
• За дискотеки – без ограничение
Предложението до Общински съвет Несебър ще бъде изпратено след прецизиране на различните видове обекти, съобразно тяхното предназначение.
Целта на тази идея е да бъдат сведени до минимум последиците от шума от откритите заведения в нощните часове, както и да се намали до минимум възможността за закупуване и употреба на огромни количества алкохол от туристите, които през нощните часове създават проблеми на органите на реда.
На общото годишно отчетно събрание на Съюза на собствениците – Слънчев бряг бяха приети още и отчетите на Управителния и Контролния съвет за дейността на сдружението през 2014г., бяха дискутирани и проблемите на инфраструктурата, временните обекти, обезпечаването на сигурността на туристите и др.
Във връзка с изказване на Комисар Васил Василев – Директор на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Бургас, че поради липса на средства на територията на Община Несебър за сега оперират само с един екип, Съюзът на собствениците – Слънчев бряг ще настоява пред Община Несебър да гласува бюджет за обезпечаване на повече екипи.

1 коментар

  1. Държавата да даде плажовете на Общините! Франция има много ефикасен модел на управление за концесиите, който ще бъде ефикасен и при нас! Но без такси, става нахални.