„Ден на отворените врати“ в Областна администрация за завършващи ученици

„Ден на отворените врати“ в Областна администрация Бургас, по време на който да се запознаят с дейността на институцията, задълженията и функционирането на различните отдели и служители, поискаха от зам.-областния управител Владимир Крумов учениците от СОУ „Христо Ботев“ – Карнобат. Зрелостниците на едно от най-големите карнобатски училища, на които им предстоят кандидатстудентски изпити, изявиха желание да видят отблизо работата на областния управител, заместниците му, както и на администрацията, която отговаря за реализиране на националната политика на регионално ниво. Искането си към Крумов учениците отправиха по време на „Ден на отворените врати“, организиран в училището по повод Деня на Земята и в изпълнение на проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“.
Младите хора бяха подготвили интересна тържествена програма, а от своя страна зам.-областният управител ги изненада с дръвчета, които след приключване на празника заедно посадиха в двора на учебното заведение.
Борчета и ели от днес ще облагородят мястото за отдих и спорт на учениците, а самите деца ще имат възможност да наблюдават как растат и да се грижат за тях.
Акция по залесяване се проведе и в ОДЗ „Яна Лъскова“, като и двете събития са част от инициативите по повод Международния ден на Земята, който тази година протича под мотото „Време е да дадем пример“.
Освен, че се включи в залесяването, Владимир Крумов се ангажира в най-кратки срокове школниците да посетят Областна администрация Бургас, както и да участват по време на заседание на някоя от редовните комисии, където представители на различни държавни институции, общини и неправителствен сектор заседават по важни за региона теми.
„Впечатлен съм от желанието на учениците да се запознаят на практика с обществения сектор, както и с детайлите в работата на институциите, преди да направят своя избор за учебното заведение, в което ще продължат образованието си. Адмирирам и желанието им да засадим дървета на местата, където прекарват голяма част от деня си. Областна администрация Бургас винаги подкрепя инициативността и желанието на младите да се развиват и както и усилията им да правят заобикалящата ни среда по-добра за живеене“, коментира Владимир Крумов.