„Гергьовден-Бургас“раздаде курбан в благотворителна инициатива за Натали

За поредна година „Движение Гергьовден“- Бургас отбеляза патронния си празник с раздаване на курбан в Морската градина. Точно по обяд на Гергьовден на крайбрежната алея черпак развъртя общинският съветник Стефан Цинцарскии за кратко време привлече около себе си десетки, желаещи да опитат специалната рецепта на движението.Да поздрави колегите си от „Гергьовден“ бе дошъл и депутатът от Реформаторския блок Костадин Марков. На гергьовденци бе нужен по-малко от час, за да раздадат цели четири казана от вкусната агнешка чорба.
Тази годинатрадиционният курбан на „Движение Гергьовден“ бе обвързан с благотворителна инициатива- събиране на средства в подкрепа на малката Натали, страдаща от детска церебрална парализа.Всеки, който се спря край пункта на движението, бе призован да подкрепи детето в борбата с коварната болест. За кратко време в дарителската кутия на Натали бяха събрани 200 лв., а десетки билети за благотворителния концерт в нейна подкрепа, който ще се проведе на 11 май в Бургас, бяха продадени.
Идеята да се обвържат двете събития дошла спонтанно на Стефан Цинцарски, запознат със съдбата на детето.„Всяка година на Гергьовден успяваме да съберем много хора на едно място. Затова със заместник- председателя на движението Георги Маринчев решихме, ченепременно трябва да призовем нашите приятели и съмишленици, ако имат възможност, да подпомогнат Натали и нейното желание за по-добър живот.Нека поне в днешния ден за момент да спрем да показваме на Бог, че имаме проблеми и да покажем на проблемите, че имаме Бог.“коментира Цинцарски минути преди да надене готварската престилка.
Общинският съветник напомни, че билети за концерта в подкрепа на Натали могат да се закупят и от касата на Дома на нефтохимика до 19:30 на 11 май. Така само за пет лева бургазлии ще имат възможност освен да направят добро дело, да си подарят и изпълненията на Тони Димитрова, Рафи и редица други изпълнители, прегърнали благотворителната кауза.