Хора с увреждания с шествие в Деня на Европа

Хора с увреждания ще отбележат Деня на Европа 9-ти май с шествие в Бургас. Сборен пункт е площад „Тройката”, където ще се съберат деца, младежи и възрастни с различни увреждания. Известният рапър F.O. както и граждани, които подкрепят движението на хората с увреждания, ще застанат редом до хората в знак на съпричастност и разбиране към различните.
След поставянето на отличителен символен знак на участниците, в 11.00 часа групата ще стартира по маршрут от площад Тройката до сградата на Община Бургас.
При крайната точка – Часовника до сградата на Община Бургас, групата ще пусне на свобода гълъби – символ на свободата и правото на достоен живот на всички граждани на Европейската общност.
Следвайки духа на Европейското семейство- да се изгради общност, уважаваща свободата и идентичността на всички нейни граждани, хората с увреждания демонстративно отправят заявка, че са видими, способни и можещи да взимат самостоятелни решения за живота си. Само чрез обединяване на различните, Европа би могла да вземе в ръце съдбините си и да играе положителна роля в света.
Европа обяви 2015 като Година на Развитие. Да има развитие без пълноценното участие на Хората с Увреждания е невъзможно, недемократично и признак на дискриминиране.