С 28 бели гълъба започна фолклорният фестивал на военните клубове

Областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков откри Първия фолклорен фестивал на любителските групи към военните клубове под наслов „Хоро край лазурния бряг“.
Събитието започна с дефилиране на танцовите състави по ул. ”Александровска” до площад „Тройката” под съпровода на представителния духов оркестър на Сливен.
Бургазлии имаха възможност да се насладят на огромната емоция и майсторство на близо 200 танцьори, представители на клубове от цялата страната.
„ Магията на българския фолклор събира хората с различни професии, интереси и убеждения. В Деня на Европа пожелавам на всички да се обръщаме по често към корените си, към традициите и с чувство на гордост да вървим към европейско развитие.“ – с тези думи областният управител откри надиграването. Веднага след това в небето бяха пуснати 28 бели гълъба, като символ на държавите обединени в рамките на Европейския съюз
Фестивалът под надслов „Хоро край лазурния бряг” – Бургас се организира за първи път и има амбиции да се превърне в традиционно събитие, което да популяризира българския фолклор и да дава възможност за среща на любителите на българските танци.