Поставиха национален рекорд на турнира по лека атлетика „Купа Бургас“

Третото издание на престижния турнир по лека атлетика “Купа Бургас” ще остане в историята с подобряването на национален рекорд. Той е на Маня Булкина в дисциплината овчарски скок.
Кметът Димитър Николов връчи купи на Милена Миткова и Георги Цонов. Те постигнаха най-добри резултати съответно в дисциплините дълъг скок и троен скок.
Наградният фонд, който беше разпределен между състезателите с най-добри постижения в различните дисциплини, е 6 650 лева. Община Бургас финансира провеждането на надпреварата с 10 000 лева.
Третото издание на турнира “Купа Бургас” се проведе на спортен комплекс “Славейков”, който разполага с едни от най-добрите условия за провеждането на лекоатлетически състезания и подготовка. Благодарение на този факт леката атлетика в Бургас се възроди. Преди три години активните състезатели бяха едва 20, а сега лекоатлетите в Бургас са близо 400, 80 от които са професионални състезатели.
“Бъдещето на леката атлетика на Бургас е пред нас. Общината прави всичко възможно, за да осигури добри условия за този спорт. Не е лесно, но с общи усилия успяваме да строим нови бази. Сега не просто мечтаем, а работим градът ни да е домакин на Европейско първенство по лека атлетика, което да се проведе в зала “Арена Бургас”. Радвам се, че имаме амбициозни треньори и спортисти, които да носят славата на Бургас”, каза по време на награждаването кметът Димитър Николов.
Организатори на турнира “Купа Бургас” са Община Бургас и клубът по лека атлетика “Европул”. Тази година в надпреварата участваха 95 от най-добрите атлети на България, печелили медали на олимпийски игри, световни и европейски първенства.