Учениците от СОУ “Иван Вазов“ с престижни награди по български езики литература

И тази година под егидата на Регионалния инспекторат по образование в ОУ“Елин Пелин“ гр.Бургас се проведе традиционното Областно състезание по български език и литература за ученици от първи до седми клас под надслов „Обичам те, българска реч!“. В сериозно наложилия се в професионалните среди формат за шестнадесета поредна година децата демонстрират разнообразни знания- езикови и литературни компетентности, в това число и умение за създаване на текст по зададена тема . През тази година участие в състезанието взеха близо 1400 ученици от 13 училища от областта, сред които ОУ “Братя Миладинови“ , ОУ “Антон Страшимиров“, СОУ “Димчо Дебелянов“, СОУ“Св.св. Кирил и Методий“, ОУ“Елин Пелин“ и др. Представителите на поморийското школо със завиден замах достойно конкурираха своите връстници и завоюваха престижни отборни и индивидуални призове в окончателното класиране. Учениците от втори и пети клас показаха най-добри умения, като се наредиха достойно на първо място в областта.
Стефания Колева от 2“а“ клас единствена от всички участници в състезанието в Бургас е успяла да покрие максималния брой точки на формата. Поморийските четвъртокласници се наредиха със самочувствие на второ място, а първокласниците и шестокласниците заеха не по-малко достойната трета позиция в общата листа.
В навечерието на светлия празник 24 май учениците на СОУ “Иван Вазов“направиха смела стъпка, като излязоха извън рамките на училището, за да премерят знания и умения с другите си връстници в областта. С отличните си резултати поднесоха на учителите си най- големия подарък – реални постижения и признание за вложения от сърцетворчески и професионален труд.