Научен форум в Бургас на Българския зъболекарски съюз

На 09.06.2015 г. /вторник/ от 11.00 ч. в залата на Община Бургас, гр. Бургас ще се проведе пресконференция по случай откриването на най-значимия международен научен форум на Българския зъболекарски съюз (БЗС) – 15-тия Научен конгрес. Форумът е юбилеен за Съюза и ще бъде основна част в програмата по честванията на 110-та годишнина от създаването на съсловната организация, която също се отбелязва през настоящата 2015 г.
В пресконференцията участие ще вземат: д-р Борислав Миланов – председател на УС на БЗС и председател на Организационния комитет на Научния конгрес, г-н Димитър Николов – кмет на Община Бургас, д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет на Община Бургас, д-р Николай Шарков – главен секретар на Управителния съвет на БЗС и д-р Богдан Димитров – председател на Районна колегия на БЗС – Бургас.
По установена традиция домакин на Конгреса на БЗС е гр. Бургас. Мероприятието се осъществява с любезната подкрепа на община Бургас и е под патронажа на кмета, г-н Димитър Николов. Датите за провеждане на Научния форум са 11 – 14.06.2015 г.
Официални гости на събитието ще бъдат: председателят на Световната дентална федерация (FDI), която е представителен орган на над един милион лекари по дентална медицина от целия свят, включващ в себе си около 200 национални асоциации от над 130 страни – д-р Тин Чун Уонг, бъдещият президент на Европейската регионална организация на Световната дентална федерация (ERO FDI) – д-р Ана Лейла, д-р Даниела Дариткова – председател на Комисия по здравеопазването на 43-то Народно събрание на Република България, депутати – членове на Комисия по здравеопазването на НС, министърът на здравеопазването – д-р Петър Москов, д-р Ваньо Шарков – зам.-министър на здравеопазването, делегация от Израелската дентална асоциация и др.
Управителният съвет на БЗС, като основен организатор на събитието, ще съчетае в едно както интересна научна програма, обогатяваща професионалното израстване на лекарите по дентална медицина в България, така и богата социална програма, насочена към по-широката общественост.
В научната програма на конгреса лекции ще изнесат единайсет изявени гост-лектори от чужбина и четирима – от България. Информация по различни теми в денталната медицина, обмен на професионални знания между колеги и лектори и срещи между състуденти очакват всички участници в дните на форума.
И тази година Научният конгрес на БЗС ще бъде съпроводен от голямо Дентално изложение с над 40 фирми-изложители. Всички участници ще получат информация за най-новите тенденции и прогресивен опит в областта на денталната медицина.
Неотменна част от събитието е и Постерната секция, достъпна за всички участници в рамките на двудневната програма. Желаещите ще имат възможност да разгледат интересни казуси, практически решения и научни разработки в удобно за тях време, в рамките на Конгреса.
Оралните презентации, които набират все по-голям интерес, заради разискванията на множество практически случаи, също ще обогатят дните на форума.
Социалната програма, подкрепена изцяло от кмета на гр. Бургас – г-н Димитър Николов и зам.-кмета – д-р Лорис Мануелян, ще стартира още на официалното откриване на Конгреса на 11.06.2015 г., в Mорската градина, на открита сцена „Охлюва”.
От 18.30 ч. група “Горещ пясък” ще свирят на стълбите на Морското казино.
В 19.00 ч. ще започне тържествената част на откриването с приветствия и специално организирана програма от община Бургас. Ще бъде връчен Почетния знак на Президента на Републиката, както и специално отличие от Световната дентална федерация (FDI).