Програма по случай Деня на българската просвета и култура

Празничната програма по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще започне на 20 май, когато Община Поморие ще награди образователните и културни институции на територията на общината в знак на уважение към труда на всички, работещи в тази сфера. Церемонията ще се състои от 18:00 ч. в Читалище “Просвета – 1888” – Поморие. С концерт – спектакъл участие в нея ще вземат и учениците от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Професор Панчо Владигеров” гр. Бургас.
Тържествата на 24 май ще започнат в 10:30 часа, с празнично шествие от площада пред кафе „Градина”, в което ще вземат участие Духов оркестър при СОУ „Иван Вазов” – Поморие, децата от ОДЗ „Детелина” и ЦДГ „Веселушко”, ученици от СОУ „Иван Вазов”, ОУ „Христо Ботев” и ПГТ „Алеко Константинов” и ще продължат на откритата сцена на Читалище „Просвета 1888”, където от 11:00 часа ще започне празничният концерт.

3 Отзиви

  1. морски лъв

    В света няма славянски език, славянска държава и славянски цар. Всичко това е измислица на руските имперски интереси да държи под контрол т.н. славянско море". от подчинени на нея държави. Време да проумеем истината, такава какво е.
    Няма църковнославяски език е старобългарски език! Българите са наследници на траките!

    • Кой да я проумее?
      Управниците, които са зависими от миналото ли да го проумеят? Или пък учителите предаващи знание непотребно за децата и за живота, който ги очаква? Бих желал новото поколение учители да бъдат по-смели и устремени към промяна в образованието, което трябва да се случи, иначе образованието ни загива.

  2. КТ "Подкрепа" пусна като информация интересна статистика свързана с образованието за последните 15 години! Бих казал потресаваща статистика, която ако данните които са използвани са верни, то след 10 години няма да има средни училища в общини като Поморие!