Задържаха мъже за кражби в Слънчев бряг

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от Районно управление – Несебър и Първо Районно управление към Столична дирекция на вътрешните работи по отношение кражбата на дамска чанта, собственост на 76- годишна руска гражданка, съдържаща мобилен телефон и сумата от 9 850 евро, 2 200 долара и 3 000 рубли, осъществена на 19.05.т.г., е установен и задържан извършителят на деянието, съобщиха от пресцентъра на полицията. Това е криминално проявеният М.Й., 22- годишен от Лом, обл. Монтана, живеещ в София. Вещите и парите – обект на престъплението са намерени и иззети.
Констатирано е, че М.Й. извършил престъплението в съучастие с 21- годишния криминално проявен Р.К. от Нова Загора. При проведените допълнителни полицейски действия е установено, че М.Й. отново на 19.05.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ, проникнал в хотелска стая в Слънчев бряг, обитавана от 35- годишен старозагорец, откъдето извършил кражба на преносим компютър заедно със зарядно устройство и чанта за преносим компютър.
След доклад в Несебърска районна прокуратура, осъществен от полицейските служители с днешна дата, двете образувани за кражбите досъдебни производства са присъединени, като М.Й. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 194 от НК / кражба/ и след наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража за срок от 72 часа”, е приведен в Бургаския затвор. На Р.К. е наложена мярка “подписка” и му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 215 от НК /вещно укривателство/.
Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.