“Министърът женкар” идва в Поморие с Христо Гърбов

На 17 юни/сряда/ от 19.00 ч. ще гледаме Христо Гърбов на поморийска сцена в спектакъла „Министърът женкар”
Не мислете, че един министерски пост е само разхождане из просторните кабинети, напрегнатата работа зад масивно бюро, щракането на фотоапарати и отговори на въпроси на нахални журналисти.
Министерският пост е и обкръжение от върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря на просители на това или онова – сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет.
Но в комедията на СТ.Л.Костов идва спасение: при главния герой министър Кочев се явява прелестно създание, наричано Малинка, и от тук нататък се завъртва комедийната интрига – смесица от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари така се омесват, че министерският пост изведнъж получава и други измерения. Великият ни комедиограф доказва, че в този живот има и непреходни неща като любов, уют, семейно огнище, обич – явления, които са много по-човешки и искрени от “топлината” на министерското кресло.
Женските прелести се оказват десертът на властимащите. Хубав десерт, нали?

В читалище “Просвета 1888” на 17 юни /сряда/, от 19.00 ч. ще се играе постановката „Министърът женкар” на Пламен Панев, сценография -Цанко Цанев. Участват: Христо Гърбов /гост/, Венцислав Петков, Иля Пепеланов, Косьо Станев, Любомир Кънев, Тихомир Благоев, Антония Чепарова, Евгения Явашева, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Яна Стефанова-Хернани