В процес на изработване! Вижте скулптурата на Св. Георги Победоносец в Поморие (видео)

flaer_fondaciya+8

Над 60 000 лв. е събрала до този момент Фондация „Поморие” за изграждането на скулптурата на Свети Георги Победоносец. Необходимите средства са в размер на 268 000 лв. От фондацията призовават всички жители на Поморие и хора, които обичат града, да помогнат той да стане по-красив и да допринесат за съхранението на нематериалното му културно наследство, като направят дарение.

За първи път видеокамера на RadioMilena.com беше допусната да документира изработването на скулптурата.
Дарителска сметка BGN (БЪЛГАРСКИ ЛЕВ)
СИБАНК ЕАД
BG44BUIB98885040874801
BIC: BUIBBGSF
Кутии за дарения са поставени в читалищата „Просвета 1888” и „Светлина 1939”, в Центъра за административно обслужване на Община Поморие, както и в кантората на нотариус Гергана Недина, на адрес ул. „Солна“ 22 Б.

Вижте тук!

7 Отзиви

  1. заинтересован

    Не мога да разбера на това ПОРЕДНО малко кръгово кръстовище как ще има и осветително тяло, и паметник?Не можаха ли поне там да направят едно свястно кръгово кръстовище-вижте примера на Несебър при с. Равда-голямо кръгово, хубава входна табела на Несебър, знамена на самостоятелни пилони-новата емблема на Община Поморие.
    При разширяването на пътя от Сарафово до Поморие махнаха големия грешно изписан билборд, приветстващ влизането в Поморие.

  2. морски лъв

    Има един т.н. Принцип на Питър в който ясно се откроява екипа на кмета ни. Те са достигнали тавана на своята некомпетентност. Всичко останало което виждате, барабар с изсъхналите треви по крайбрежния булевард е резултат от тези недоразумения наречени екип на вожда им. Очакваме с нетърпение китайци туристи и от Западна Европа-нали там ходи зам кмета по туризма с нулев език за общуване. Боже, Боже защо ни наказа с тези нещастници в общината. Защо? А после идва зимата и бръснещия вятър и глада и изборите на които трябва да изхвърлим тези боклуци от общината. Млади поморийци с образование и владеене на чужди езици е бъдещето на Поморие.

    • поморие

      И какво ще правят тези висококвалифицирани млади хора в този град, ако нямат подходяща за образованието им работа, нямат реализация, нямат бъдеще? Стига вече висшисти таксиметрови шофьори, пикола, сервитьори и камариери!

      • Има бъдеще за всички, освен за тези които живеят в миналото и искат и внуците им да останат там! Не само хората, които си избираме да ни управляват, но и самите Ние трябва да променим много неща за да има развитие, не само града ни, но и Държавата като цяло.

      • Подържам този призив. Защото и сега ни управляват и замаяват с мижавите си и скапани идеи баничари, цацаджии, краставичари, ченгета, пенсионери, пишман банкери и вся осталяьная сволоч! Да пребъде в бъдещето тази фурия от безделници!

  3. морски лъв

    Василка Кусева-КМЕТ!

  4. бизнесмен

    Коскоджамити бизнесмени в това голямо село за един овчар на кон ако не могат да съберат пари значи за нищо не стават.Големи само на приказки иначе ….едно голямо нищо.