Детска театрална студия „Светулка” на международна сцена

Актьорите от Детска театрална студия „Светулка” при НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие завладяха сърцата на публиката на международния театрален фестивал в град Комотини, Гърция, със спектакъла „Любовта е солена”. Талантът на поморийските „светулки” предизвика бурните аплодисменти и на останалите участници във фестивала – Украйна и Гърция.
Културният обмен се осъществи по проект “Черноморски ареал за култура и изкуство” (BASACA), финансиран по съвместната оперативна програма на Черноморския басейн 2007-2013, регулирана от инструмента за европейско добросъседство и партньорство (ENPI) на Европейския Съюз и даде възможност на младежите от ДТС „Светулка” да се докоснат до изкуството на други страни и народи и да обогатят представите си за сценична реализация.
„Щастливи сме от високата оценка, която бе поставена на създателите на този авторски проект – Румяна Кралева и Красимира Омайникова, Лидия Атанасова, Теодора Кралева и Пейо Пантелеев. Това е пример за устойчив културен продукт!” – сподели Донка Китанова, секретар на НЧ „Светлина 1939” след завръщането на състава от международното участие.
Постановката „Любовта е солена” е създадена по проект на Община Поморие – Фестивал „Палитра от изкуства”, финансиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013г.