EVN България подписа меморандум за сътрудничество с Бургаски свободен университет

През месец юни 2015 г. EVN България и Бургаски свободен университет (БСУ) подписаха меморандум за сътрудничество. Документът беше подписан от доц.д-р Радостин Долчинков – Декан на Център по информатика и технически науки в БСУ, а от страна на EVNБългария – от г-н Робърт Дик, председател на управителния съвет на EVNБългария и г-жа Калина Трифонова, зам.-председател на управителния съвет на компанията.

Целите на меморандума предвиждат установяването на сътрудничество между висшето учебно заведение и компанията в различни сфери, съвместно реализиране на дейности и намиране на повече допирни точни между науката и бизнеса. Предвижда се съвместна работа по различни проекти или общи инициативи в сферата на електротехниката, енергетиката, информационните технологии и др.

Областите на сътрудничество между ЕVN България и БСУ предвиждат конкретни дейности с практическа насоченост, които ще са полезни за професионалното израстване на студентите от университета:
• запознаване на студенти с инвестиционни и ремонтни проекти на EVN България в сферата на енергетиката
• практически занятия за студентите от различни специалности по интересни и актуални теми
• посещения на технически съоръжения и административни сгради на EVN България
• обмен на опит и ноу-хау между университета и енергийната компания.

В рамките на съвместните дейности студентите ще имат възможността да се запознаят отблизо с дейността на един от най-големите чуждестранни инвеститори в българската икономика и да придобият опит в контакт със специалисти в сферата на икономиката и енергетиката.

EVNПодписването на меморандум за сътрудничество с БСУ е част от дейностите на EVN България по линия на корпоративната и социална отговорност, с насока към съвместни дейности с университети и училища в Югоизточна България. От 2009 г. дружеството реализира инициативи за обучения по енергийна ефективност в началните класове, в рамките на които деца се обучават в разумно използване на енергията. Дружеството редовно провежда стажантски кампании, насочени към амбициозни ученици и студенти.

EVN България има сключени меморандуми също и с Техническите университети в София и в Пловдив.