Община Поморие създаде ново общинско предприятие

Дейности, свързани с инфраструктура, благоустрояване и ремонт на алеи, тротоари и други места, предназначени за обществено ползване, вече ще се извършват от създаденото за ново общинско предприятие „Благоустройство, комунални и строително-ремонтни дейности” /ОП БКСРД/, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. За дейността на специализираното звено, създадено като второстепенен разпоредител с бюджетни средства, Община Поморие предостави за стопанисване, ползване и управление общински активи, движимо и недвижимо имущество на обща стойност 96 634.19 лв.
В дейностите на предприятието са включени още:
– Поддържане, ремонт и отстраняване на аварии в административни сгради, училища, детски градини, сгради на културни институции и съоръжения на техническата инфраструктура;
– Почистване на отпадъци, изхвърлени на неразрешени за това места, ликвидиране на незаконни сметища;
– Поддръжка на знаково стопанство и пътна маркировка;
– Почистване, поддръжка и ремонт на улични платна, площади, паркинги, съоръжения на дъждовната канализация, гробищни паркове и др.;
– Демонтиране на незаконни рекламно-информационни елементи и премахване на строежи или части от тях, изградени или поставени върху общински имоти;
– Извършване на дейности със строителна, комунална и друга техника и механизация.
Директор на Общинско предприятие “Благоустройство, комунални и строително-ремонтни дейности” е инж. Михаил Кондакчиев, а седалището и адресът на управление – гр. Поморие, ул. Странджа № 3.

7 Отзиви

  1. поморие

    Без конкурс ли е назначен този директор, както и PR-ката София Андреева и експертът по хуманитарни дейности Нели Севастиянова?
    Явно 1 човек се назначава с конкурс и после 10 – без конкурс.

  2. Грешка след грешка, за които ще плащат децата Ви г-н Кмет! То бива малоумие, ама сте избран да водите съгражданите си към просперитет, не да ни връщате към злощастното минало.

  3. заспали поморийци

    Поредното юридическо лице, чията цел е да затъне в дългове.

  4. помориец

    Много правилно е създаването на такова предприятие което , да се грижи за ремонтите по улиците ,тротоарите и алеите и др. вместо да се плаща на външни фирми което при всички случаи излиза по скъпо. Хората ще бъдат под ръка и по всяко време ще се върши работа. Градът ни се разрасна и има нужда непрекъснато от по малки ремонти за които големите фирми сигурно отказват. Така че според черногледите няма нужда нищо да се върши в този град тогава друга песен ще запеят. Поздравявам Кмета и екипа му за промените в трада и навременно свършената работа. Само някои хора трябва да се срамуват за хвърлените думи.

    • Работата на политика е да създава политики, а не предприятия!

      • сем. Защо? Защо?

        Виж сега, това са работни места за близки и далечни роднини. Те ще са шефове и лапачи, за тях ще има хубави бонуси и редовни банкети. Надолу ще са избиратели от квартал Север и околията, нали си играем на политика.
        Като свършат парите ще теглим два-три кредита и продължаваме напред…

        • Парите нямат край за разлика от човешкия живот! Дребните сметки на малцинство избрани са бъдещо бедствие за болшинство избиращи!
          Помориеца като говори за това как градът се е разраснал искам да помоля администрацията да задейства сивите си клетки и да облекчи движението по обществените пътища в населени места като засили контрола по паркирането и увеличи броя на паркоместата. Двата паркинга видно са твърде недостатъчни и създават пречки за всички, или по точно липсата на такива създават пречки, както за гражданите на града, така и на туристите които го посещават.