Висока чест за шефа на Българска федерация ръгби в Лондон

Председателят на родната федерация по ръгби Атанас Зафиров беше удостоен със златен медал за принос в развитието на играта в Европа. В Лондон се проведе редовният конгрес на Европейската федерация, на който веднъж годишно се събират всички държави членки, за да решават актуални въпроси и да определят бъдещите домакини на големи първенства, които се провеждат на континента.

Лично президентът на Европейската федерация по ръгби Октавиан Морариу връчи златен медал на Зафиров за усърдната му работа като шеф на родната централа в последните години.

На събитието присъства и шефът на Международната централа Бернар Лапасе, който също поднесе своите специални поздравления за дейността на федерацията ни по ръгби.

“Много съм щастлив от високата чест, с която бях удостоен. Факт е, че през последните месеци работата ни става все по-професионална и хубавото е, че това се вижда от колегите от Европа и от Международната централа. Аз бях един от седемте наградени със златен медал за принос на ръгбито в Европа, като това е голяма чест, както за мен, така и за работата на целия ми екип. Посвещавам този медал на всички ръгби деятели в България и това, което гарантирам, е, че спортът ни ще бъде още по-развит и популярен – както у нас, така и в чужбина”, сподели след края на конгреса Атанас Зафиров.

България официално внесе кандидатурата си за домакин на Европейско първенство по ръгби 7 през 2016 година в Бургас, като окончателно ще стане ясно дали ще приемем елита на Европа след два месеца на заседанието на Комитета в Париж.

По случай 60 години на ръгби федерацията, които се навършват през ноември тази година, като част от официалните лица на церемонията по отбелязване на юбилея ще присъства Октавиан Морариу.