OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Фестивалът на меда в Поморие е открит

С празничен водосвет и приветствени слова бе открит националният фестивал „Мед, Море и Слънце” Поморие 2015. За трета поредна година в града си дават среща пчелари от цялата страна, обединени от една кауза – да развиват сектора и положителния имидж на България. А хиляди ценители на лечебния продукт биват привлечени от сладкия му аромат и богатата палитра кехлибарени нюанси. Откриването бе съпроводено от много настроение и цветна програма с участието на танцовите двойки от КСТ „Поморие”, Мажоретния състав и Детската балетна школа „Елеганс” при НЧ „Просвета 1888”.
Поздрави към организатори и участници поднесоха лично председателят на „Български пчеларски съюз” – Ганчо Ганев, председателят на „Клуб на пчеларите № 1” – Симеон Тодоров и доайенът на българското пчеларство – Кирил Кирилов. Ясен Проданов – представител на евродепутата Мария Габриел прочете поздравителен адрес от нейно име. „Благодарение на този фестивал, българското Черноморие се свързва не само с морето и пясъка, но и с меда и разнообразните пчелни продукти. Знам, че има ли ви вас, ще го има и пчеларството за поколенията. Фестивалът „Мед, Море и Слънце” е неоспоримото доказателство за това!” – гласи малка част от обръщението на госпожа Габриел.
На събитието присъстваха още: Ботю Ботев – председател на Областния съюз на пчеларите в Бургас, Лидия Станкова – директор ОД „Земеделие” – Бургас, Силвия Василева – началник отдел в дирекция „Животновъдство” и Кирилка Янина – началник отдел „Пчеларство, мляко и интервенция” в ДФ „Земеделие”.
В своето приветствие към всички присъстващи кметът на Община Поморие Иван Алексиев изрази гордостта си, че градът дава своя принос в популяризирането на лечебния продукт и насърчаването на родното производство и пожела на всички участници и гости „фестивални дни по мед и слънце”.
Изложбата – базар продължава до 16 август включително, всеки ден от 9:30 до 21:30 ч. на централната пешеходна алея в гр.Поморие, срещу Храм “Свето Рождество Богородично”, информират от пресцентъра на Община Поморие.