Полицията в Бургас задържа двама мъже за вътрешен трафик на компаньонки

Двама мъже, осъществявали вътрешен трафик на момичета, са задържани след специализирана полицейска акция от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас. Задържаните са криминално проявени и осъждани, на възраст 26 и 41 години, съответно от градовете Меричлери, обл. Стара Загора и Варна. Акцията е протекла със съдействието на служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас, Базовата научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас.
Констатирано е, че двамата задържани набирали момичета от вътрешността на страната директно заявявайки им, че ще работят като компаньонки. Уговорката била парите, получавани от предоставяните сексуални услуги, да се делят по равно. Възрастта на момичета варирала между 23 и 25 години, като същите обитавали частни квартири в централна градска част на Бургас. Компаньонките посещавали адреси на клиента или ги посрещали на собствен терен, като при нужда се придвижвали с таксиметрови шофьори, приближени до тях или с личните автомобили на задържаните мъже. За стандартен секс тарифата била твърда – 100 лв. за час. С екстрите цената се покачвала до 500 лв. за цяла нощ.
Към момента са разпитани пет момичета, използвани за развратни действия, които по безспорен начин посочили, като организатори на дейността, задържаните лица. Същите от месец октомври 2014 година до 28.07.т.г. в различна степен на съучастие при условията на продължавано престъпление, чрез използване на принуда и даване на облаги, осъществили вътрешен трафик спрямо петте момичета.
В хода на специализираната полицейска операция са разпитани множество свидетели, извършени са претърсвания на автомобили и квартири, от които са иззети веществени доказателства, сред които и секс-атрибути.
Двамата задържани мъже са привлечени в качеството си на обвиняеми за вътрешен трафик, като на единия е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа», а на втория – «парична гаранция» в размер на 4 000 лв.
Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.