OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Детската градина в кв.”Север” ще отвори врати през септември

Детската градина в квартал „Север”, изградена по първата публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, е готова да посрещне деца, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Проектът е на стойност 998 500 лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ от държавния бюджет.

Сградата е едноетажна, със самостоятелен вход и е предвидена за две групи, общо 50 деца. За двете групи са обособени самостоятелни занимални с кътове за хранене, спални, гардеробни и тоалетни. Децата ще могат да спортуват в модерен физкултурен салон. За административния състав са предвидени стая за учители, кабинет за директор и кабинет за медицинско лице. За зареждането на храна има самостоятелен вход с помещение за съдове и две помещения за разливане на храна за всяка група. Изпълнени са всички енергийно-ефективни мерки. Положена е топлоизолация по фасадните стени, покрива и подовете.

Външното пространство е озеленено, изградени са четири вида различни площадки според изискванията за проектиране на детски и учебно-възпитателни заведения – за спортно-подготвителни, сюжетно-ролеви, конструктивни и подвижни игри. Около площадките и входа на сградата са ситуирани пейки.

Според кмета Алексиев: „Недостигът на места в детските градини е проблем за Поморие, затова се радвам, че успяхме да привлечем финансиране за ново детско заведение.”

Детското заведение ще отвори врати в началото на месец септември. Молби за записвания, заедно с попълнен по образец формуляр се подават в детската градина, на адрес: гр. Поморие, ул. Марица № 5, от 8 до 16 часа, всеки делничен ден.