Благотворителен концерт „Молитва” се състоя в Поморие

Milen_totev

Лятната сцена на читалище ”Светлина 1939” отново събра пред себе си жители и гости на Поморие, за да им припомни едни от най-ценните добродетели – милосърдие и човещина. Това се случи на благотворителен концерт „Молитва”, състоял се на 09.08.2015 г. /неделя/. Инициативата бе организирана в помощ на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в град Поморие и се прие с радост и отворени сърца.
Събитието бе осъществено благодарение на Продуцентски център „Славянски орден, застрахователна компания „Медико 21” и НЧ „Светлина 1939”.
Специалният гост на концерта – Милен Тотев, известен още като „българският Булат Окуджава”, спечели публиката с изпълненията си. Песните му представляваха своеобразна молитва, отправена за децата, за техните майки и бащи, учители и възпитатели и всички нуждаещи се от подкрепа хора.
За събирането на средства допринесе и благотворителният базар с детски рисунки, книги и сувенири, в който се включиха представители на Образователен център Руска школа – град Бургас, ръководени от Илья Шляховой.
Сумата, събрана на благотворителния базар, бе връчена на управителя на ЦНСТ Поморие Валентина Ганева. За децата от центъра бяха осигурени и подаръци: маса за работа на открито, тента за градината и материали за работа.

blagotvorit

Blagotv