Полицаи разкриха мобилна нарколаборатория

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър е задържан криминално проявения К.Ч., 39 годишен от Несебър. При претърсване на жилището му, разположено в к-с „Стария възел” в Слънчев бряг, са намерени и иззети : 18 полиетиленови пликчета, съдържащи около 20 гр. бяло прахообразно вещество, реагирало при извършения полеви нарко-тест на метамфетамин, сумата от 850 лв., метален бокс и газов пистолет. К.Ч. е задържан за срок от 24 часа.
Екипите извършили проверка и по сигнал за наличие на мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици / метамфетамин или «пико»/, разположена в хотел «Сънсет Бийч 3» в Слънчев бряг. По време на производство на наркотимни вещества са задържани : 27 годишния П.Д. от Свети влас, 21 годишния А.Р. и 21 годишния А.С., и двамата от Бургас. Намерени и иззети са : прекурсори, множество И съоръжения, служещи за производство на наркотик / ефедрин, червен фосфор, тулол, йод и др./, еднолитрова колба, съдържаща светлокафеникаво течно вещество, заготовка за производство на метамфетамин, електронна везна, йенско стъкло със светлокафеникаво кристаллообразно вещество, реагирало при полевия нарко-тест на метамфетамин. Открити са още : полиетиленов плик с бяло кристалообразно вещество с тегло около 25 грама / амфетамин/, множество пликчетата, съдържащи светлокафеникаво кристалообразно вещество / метамфетамин/. Тримата младежи са задържани за срок от 24 часа.
Работата и по двата случая пордължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър.
Припомняме, че за по-малко от месец на територията, обслужвана от ОДМВР – Бургас са разкрити още две лаборатории за производство на наркотици – едната в Несебър – за производство на синтетични наркотици, а втората в Бургас – за производство на марихуана.
Несебърската лаборатория се помещаваше в жилищен апартамент, разположен в комплекс «Черно море-2» №49, където непосредствено след произвеждане на синтетични наркотици – метамфетамин /пико/ бяха задържани криминално проявените : Я.Т., 33 годишен от Бургас и 43 годишния Н.Д. от Несебър. Иззета бе мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици, състояща се от : колба, термометър, газов котлон, фунии, ел. везна и др., както и прекурсори, служещи за производството на метамфетамин / йод на кристали, натриева основа, остатъци от червен фосфор и др./. Намерено бе жълтеникаво кристалобразно вещество с тегло около 40 гр, реагирало при извършения полеви нарко-тест на метамфетамин. В ползвания от Н.Д. л.а. «Мерцедес», бе открито и иззето пликче с жълтеникаво кристалообразно вещество / метамфетамин/.
Бургаската лаборатория се помещаваше в апартамент в бл. 165 в к-с „Славейков”, пригоден за цялостен процес по производство на марихуана / засяване, отглеждане, поливане и сушене на готовата продукция/, нает под наем от 31 годишния бургазлия В.Т. При извършения му личен обиск бе намерено и иззето полиетиленово пликче, съдържащо суха зелена тревна маса с тегло около 1 гр. / марихуана/ и полиетиленов плик, съдържащ жълтеникаво кристалообразно вещество с тегло около 1 гр. / метамфетамин/. В лабораторията за отглеждане на марихуана, оборудвана с необходимите съоръжения / осветителни тела, таймери, система за капково напояване, термометри и др./, бяха открити 58 саксии с канабисови растения с различна височина и в различен стадий на растеж. Намерени и иззети са още четири кассетки със суха зелена тревна маса, четири картонени кути със суха зелена тревна маса и чувал със суха зелена тревна маса. Общото тегло на намерената суха тревна маса / марихуана/ е около 4 кг. В.Т. бе задържан за срок от 24 часа.