Подават се заявки за участие във Втория Национален фестивал за народни инструменталисти в Каблешково

Втори Национален фестивал за народни инструменталисти „ Да излееш душата си с музика” ще се проведе в град Каблешково на 26 септември 2015 година. Той се провежда в памет на инструменталната легенда на българския фолклор акордеониста Петко Дачев. Фестивалът се организира от НЧ „Атанас Манчев – 1920”, с подкрепата на Община Поморие и Кметство Каблешково и е под патронажа на  Иван Алексиев, кмет на община Поморие.
СТАТУТ
Целта на организаторите на фестивала е той да се превърне в празник на уникалните, вечно живи, неповторими и неизчерпаеми в многообразието си фолклорни традиции и представителен форум на народни инструменталисти и оркестри; да се открият и подкрепят нови дарования, посветили се на фолклорното изпълнителско изкуство; да мотивира младите изпълнители и творци към съхраняване и развитие на фолклорните традиции; да стимулира високото професионално майсторство и художествен вкус и не на последно място да се съхрани споменът за „феноменалното явление” – акордеониста Петко Дачев. „Музиката може да те разболее, но може и от легло да те вдигне”
РЕГЛАМЕНТ
Фестивалът ще се проведе на 26.09.2015 г.на открита сцена в градския парк на Каблешково. Начало: 10.30 часа. /При лоши атмосферни условия-в зрителната зала на НЧ”Атанас Манчев-1920 г.”/
Участниците в конкурсната програма могат да бъдат индивидуални инструменталисти и оркестри изпълняващи български фолклор от всички фолклорни области на България, които отговарят на условията, посочени в регламента.
КАТЕГОРИИ
ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ:
В тази категория влизат индивидуални изпълнители /мъже и жени/, разделени в три възрастови групи:
ПЪРВА ГРУПА –до 14- годишна възраст
ВТОРА ГРУПА – от 15 до 20- годишна възраст
ТРЕТА ГРУПА – над 20- годишна възраст
ФОЛКЛОРНИ ОРКЕСТРИ:
В тази категория участниците са разделени в две възрастови групи:
ПЪРВА ГРУПА – до 19- годишна възраст
ВТОРА ГРУПА – над 19- годишна възраст
Участниците от първа категория: ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ представят две мелодии -бавна и бърза в рамките до 6 минути. Участниците от втора категория –ФОЛКЛОРНИ ОРКЕСТРИ представят две мелодии-бавна и бърза в рамките до 8 минути. Фестивалът е с конкурсен характер.
НАГРАДЕН ФОНД
Изпълненията се оценяват от професионално жури, което включва утвърдени специалисти в областта на българския музикален фолклор. Всички изпълнители ще получат Грамота за участие . Отличените индивидуални изпълнители и фолклорни оркестри във всяка възрастова група ще бъдат възнаградени с грамота, плакет и парична награда. По своя преценка, журито може да учреди и присъди допълнителни награди или да промени гореописаните. Класирането не подлежи на обжалване! Фестивалният ден завършва с концерт на гости изпълнители и наградените участници.
ПОДАВАНЕ НА ФОРМУЛЯРИ ЗА УЧАСТИЕ
Приемат се Заявки за участие само по образец, попълнен на компютър, пишеща машина или четливо на ръка, изпратени на електронната поща – chitalishte_kableshkovo@abv.bg или на пощенски адрес: НЧ”Атанас Манчев-1920г.” ул.”Климент Охридски” № 5 гр.Каблешково, п.к. 8210, Община Поморие, Област Бургас
Заявките, попълнени на кирилица да бъдат подадени в срок до 22.09.2015 г.
Промяна на репертоара и реда на изпълнение се допуска само в срока за подаване на заявки.
АДРЕС ЗА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ:
НЧ”Атанас Манчев-1920г.
ул.”Климент Охридски”№5
гр.Каблешково п.к.8210
Община Поморие, Област Бургас
chitalishte_kableshkovo@abv.bg или darlianova@abv.bg
тел.0895622093
Във фейсбук страницата на Читалище”Атанас Манчев” ще бъде публикуван списък с предварително установения ред за участие до 24.09.2015г. Всички разходи за транспорт и дневни са за сметка на участниците. Такса за участие не се изисква .
Организаторите си запазват правото да фотографират, филмират, записват и излъчват в ефира на местни и национални медии изпълненията на участниците с цел създаване на архив и реклама на фестивала , без да плащат права и обезщетения.
З А Я В К А З А У Ч А С Т И Е
във Втори национален фестивал за народни инструменталисти „… Да излееш душата си с музика…” град Каблешково, 26 септември 2015 година
Моля, попълвайте внимателно и само на кирилица. Заявката да бъде подадена не по –късно от 22.09.2015.г. След запълване на фестивалната програма, организаторите си запазват правото да отказват заявки за участие!!!
ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ
Име……………………………………………………………………………………………………………………….
Дата и година на раждане…………………………………. Възрастова група…………………………
Пълен адрес…………………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………………… Телефон……………………………………………. Факс………………………………………………… GSM………………………………………………… e-mail ……………………………………………….
НЧ,Клуб,и т.н…………………………………………………………………………………………… Гр./с…………………………………………….. Община………………………………….. Област…………………………………….
Ръководител……………………………………………………………………………………………………… Инструмент……………………………………………………………………………………………………….

Репертоар до 6 мин.

1……………………………………………………………………………………………………………………….. Времетраене…………………………….. 2………………………………………………………………………………………………………………………….. Времетраене……………………………..
ОРКЕСТЪР– (еднороден или смесени) (подчертай) (бр.участници…………….)
Наименование на оркестъра…………………………………………………………………………………………. Име,фамилия,рожд.дата на музикантите, инструмент …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………… Възрастова група …………………………………………/определя се в зависимост възрастта на най-големия от групата / При……………………………………………………………………………………………………………………………… /НЧ,Клуб и др./ Гр./с…………………………………………………………………………………………………………………………….. Адрес………………………………………………………………………………………………………………………….. Телефон……………………………………………. Факс………………………………………………… GSM………………………………………………… e-mail ………………………………………………. Ръководител………………………………………………………………………………………………………………… Репертоар до 8 мин.
1. ……………………………………………………………………………………………………… Времетраене…………………….
2. ……………………………………………………………………………………………………… Времетраене………………………..
Декларирам, че попълнените в този формуляр данни са верни и пълни. Заявител-име, фамилия, длъжност………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………………………………………………….
Дата……………………… Подпис:……………………………….